Retraites in het buitenland

De helende stilte

Steeds meer mensen kiezen voor spirituele vakanties, geen overvolle stranden of drukbezochte musea en dure hotels. Gewoon terug naar af, genieten van de eenvoud in de natuur op een prachtige locatie. 

Met de toename van omgevingslawaai wordt de roep naar stilte en rust steeds groter. Lawaai is vandaag de dag gemeengoed geworden in onze samenleving waar een steeds groter deel van de bevolking mee geconfronteerd wordt. Het gerinkel van mobiele telefoons, de herrie van MP-3 spelers, het verkeerslawaai en ga zo maar door. Tesamen met overvolle agenda’s, werkdruk en stress is het leven veranderd in een hektisch geheel. Met de intrede van Internet en de verdigitalisering van de maatschappij is het levensritme driedubbel versneld en bevinden lichaam en geest zich in een pertinente staat van tijdsdruk. We zijn zo druk dat er geen tijd is om stil te staan met wat er in ons leven gebeurt.

Misschien juist daarom dat de vraag naar onthaasten en terug naar jezelf de afgelopen jaren zo enorm is toegenomen.

Binnen de vertrouwde leefomgeving valt het zwaar om afstand te nemen van de dagelijkse routine. Deze gehechtheid aan gewoontes is een barrière naar een gezondere levensstijl, vandaar dat de term spirituele reizen steeds meer gebruikt wordt om aan te geven dat er vormen zijn van vrijetijdsbesteding waarbij meditatie, innerlijke groei, bezinning, bewustzijnstraining, lichaamswerk, frisse lucht en gezelligheid in elkaar overgaan.

Ver weg van alles en iedereen, een glimp opvangen van hoe het eens was, gewoon in één week je leven helemaal re-setten, het liefst onder de warme zon. Je tijd delen met gelijkgestemde mensen op een idyllische plek. s'Ochtends vroeg mediteren, stilzitten op een stoel of kussen met volle aandacht. Gezamenlijk wandelen in stilte, een uur Yoga of Qi Gong, gezond eten en tijd voor uitrusten.

De OP PAD MET DE STILTE retraite is niet een alledaagse vakantie, maar een retraite die hart en ziel heelt.Subpagina''s (1): Impressies
Comments